Exemplification Essay Examples Representative A Good Citizenship Essay 5 Page Single Spaced Essay Format Polymorphism Genetics Example Essay Pay To Do Best Creative Essay On Trump

Urban Sports Performance Centre

10 december 2020

Urban sport naar een hoger platform tillen en aantrekkelijker maken door kennis, innovatie en technologie. Dát is de missie van het Urban Sports Performance Centre, een kennis- en innovatiecentrum voor urban sports.

De provincie Brabant heeft de ambitie om wereldwijd aansprekende urban evenementen te organiseren, urban sports structureel te professionaliseren en veelvuldig inzetbaar te maken voor sociaal-maatschappelijke activiteiten.

Om deze ambitie helpen waar te maken, zijn InnoSportLab Sport & Beweeg en Paramedisch Expertise Centrum Eindhoven (PECE zorg BV) in 2017 een performance- en innovatiecentrum voor de urban sports gestart: het Urban Sports Performance Centre (USPC). Het USPC heeft als doel om landelijk urban sporters en hun coaches te helpen bij topsport- en talentontwikkeling. Daarnaast wil het USPC innovatieve producten ontwikkelen die de beleving van urban sports nog aantrekkelijker maken.

Het USPC focust zich tot op heden op de disciplines BMX freestyle, Skateboarden en Freerunning, maar staat open voor andere urban sports samenwerkingen. We willen graag alle (urban) sporters ondersteunen. Zo bekijken we ook hoe we technologie in kunnen zetten bij urban sports evenementen, bijvoorbeeld ter ondersteuning van juryleden of vermaak van het publiek.

Een belangrijke doelstelling van het USPC is het bieden van professionele ondersteuning aan urban sporters, coaches en hun trainingen. Deze ondersteuning richt zich op trainingsleer, wetenschap, technologie, voeding, materialen, blessures/preventie en carrièrebegeleiding. Het USPC biedt hiervoor onder meer test- en meetfaciliteiten aan. De mobiele faciliteiten kunnen op iedere (urban) locatie worden gebruikt.

Vanaf januari 2021 is het USPC gevestigd in Area51, het indoor urban sports park in Eindhoven. In Area51 biedt het USPC samen met de specialisten van CTO Zuid een unieke testlocatie met veel specifieke mogelijkheden voor onderzoek en innovatie aan. Denk aan een uniek tracking systeem dat permanent in het park hangt en vele beweegparameters meet. Of aan high speed camera’s waarmee we video analyses kunnen maken voor het verkrijgen van meer gedetailleerde beweegdata. Zo kunnen we veel waardevolle feedback geven. Verder zijn er fysiotherapeuten aanwezig die screenings kunnen maken van de atleten, zijn er voedingsdeskundigen aanwezig en ook op mentaal vlak bieden het USPC en CTO Zuid verschillende opties. Kortom: het totaal plaatje omtrent het trainen van (urban) sporters.

Het USPC ontwikkelt ook nieuwe producten, gericht op het aantrekkelijker maken van urban sporten voor een breder publiek. Voorbeelden van deze producten zijn:

Het USPC werkt in haar projecten nauw samen met de (Brabantse) urban scene, de nationale bonden en CTO Zuid. Het USPC wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen vanuit BrabantSport (mede namens de provincie Noord-Brabant en de B5-gemeenten), en is onderdeel van InnoSportLab Sport & Beweeg.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van het Urban Sports Performance Centre? Klik dan hier door naar de website van het USPC en kom in contact!