Internet Topic Essay Format Expressing Opinion Essay Writing Task 2 Essay On Topic Ideal Teacher 1958 Essay I Pencil

Connfy

7 januari 2021

Een concept dat bewegen tijdens werktijd mogelijk maakt zonder dat er kostbare werkuren verloren gaan.

Gemiddeld zit een Nederlander 8,7 uur op een dag, dat is meer dan goed is voor de gezondheid. Men zegt ook wel: “zitten is het nieuwe roken”. Door beweging tijdens werktijden te stimuleren, kunnen de zituren worden verminderd. Echter zien veel mensen dit niet zitten, door een hoge werkdruk is men snel geneigd geen pauzes te nemen en de dag zittend achter hun bureau door te brengen.

Het concept Connfy speelt hierop in door bewegen tijdens werktijd mogelijk te maken, zonder dat er kostbare werkuren verloren gaan. Dit wordt onder andere aangepakt door het inplannen van wandelvergaderingen (met een vooraf vastgezette route en mogelijkheid tot het maken van notities). Ook het netwerken en lunchen met nieuwe collega’s, werknemers van andere bedrijven of opdrachtgevers kan gedurende een wandeling worden gedaan.

Het concept Connfy is ontstaan vanuit een stageproject bij InnoSportLab Sport & Beweeg. Het concept is bedacht sámen met de werknemer. Bij verschillende bedrijven zijn zowel werknemers als werkgevers ondervraagd en is het draagvlak voor een dergelijke app aangetoond. Momenteel werken er meer mensen thuis door de covid-19 crisis. Dit vereist wellicht eventuele aanpassingen aan Connfy.

De afgelopen maanden is er gewerkt aan de vormgeving van de app in de vorm van een mock-up. Daarnaast is er een marktonderzoek uitgevoerd. Uit het marktonderzoek zijn interessante inzichten gekomen die we goed kunnen gebruiken in de volgende fase. Wat blijkt? Maar liefst 70% van de 393 ondervraagden geeft aan te weinig te bewegen tijdens werktijd. De voornaamste reden? Ze geven aan te druk te zijn met hun werkactiviteiten. Dat kan beter!

Gelukkig geeft ook 70% aan open te staan voor meer beweging tijdens werktijd. Met de app Connfy maken wij dit mogelijk zonder dat er efficiënte werktijd verloren gaat. Door Connfy worden werkactiviteiten en beweging gecombineerd, de perfecte combinatie!
Op dit moment werken we samen met Fontys ICT voor het ontwikkelen en inrichten van een notitiefunctie binnen het concept. Wandelen tijdens de vergadering maar tegelijkertijd efficiënt, effectief en veilig notities kunnen maken zonder dat het extra werktijd inneemt of de productiviteit van het werk verlaagt.

Ben jij werkgever van een organisatie waar vooral zittend wordt gewerkt? Wil je meer fysieke beweging bieden tijdens werkdagen maar tegelijkertijd ook productiviteit waarborgen? Neem contact met ons op!